Закладка бульбы ў стабілізацыйныя фонды ўжо выканана больш як на 70 %, паведаміла БелТА намеснік начальніка ўпраўлення арганізацыі гандлю і грамадскага харчавання — начальнік аддзела спажывецкага рынку Міністэрства антыманапольнага рэгулявання і гандлю Наталля Мельнікава.
“Для гарантаванага забеспячэння спажывецкага рынку ў міжсезонны перыяд прадукцыя закладваецца ў стабілізацыйныя фонды. Аблвыканкамы і Мінгарвыканкам самастойна вызначаюць аб’ём закладкі ў стабфонды, пералік пастаўшчыкоў і сховішчаў, штомесячныя графікі расходавання. На міжсезонны перыяд 2020-2021 гадоў будзе закладвацца 27 тыс. т бульбы, 35 тыс. т іншай агародніны, 8 тыс. т садавіны. Ужо закладзены 71 % бульбы, 39 % іншай агародніны, 70 % садавіны. Закладка будзе завершана на 15 лістапада”, — сказала Наталля Мельнікава.
БелТА.