На мінулым тыдні першыя тоны салодкага карэння
пачалі паступаць на буракапрыёмны пункт
Гарадзейскага цукровага камбіната.
На момант запуска тэхналагічнай лініі сюды прыбыло 15600 тонн каштоўнай сыравіны. На дзень здачы газеты ў друк, 16 верасня, гэта колькасць складала ўжо 61600 тон. Да канца гэтага тыдня камбінат павінен выйсці на поўную вытворчую магутнасць, якая прадугледжвае перапрацоўку 10000 тон буракоў у суткі.
У цэлым у новым сезоне плануецца перапрацаваць не менш за 1 млн 180 тыс. тон цукровых буракоў.
Накіроўваць сыравіну на перапрацоўку работнікам буракапрыёмнага пункта дапамагае сучасная тэхніка: тры электрычныя буртаўкладачныя машыны, якія разгружаюць аўтамабілі грузапад’ёмнасцю да 60 тон, два разгрузчыкі нямецкай фірмы “Грымэ”, якія прымаюць самазвалы з вагой груза ў 30 — 35 тон і два разгрузчыка для машын з бакавой разгрузкай да 30 тон.
На Гарадзейскім цукровым камбінаце пачаўся новы сезон, і кожны працаўнік на сваім участ-ку імкнецца выканаць свае абавязкі з усёй адказнасцю.
На фота: прыёмшчык-здатчык харчовай прадукцыі ІІІ разрада Юлія Семяняка сочыць за паступленнем сыравіны на пера-працоўку. Яна адказвае за тое, каб у жолаб разам з буракамі не траплялі камні, ачышчае пры неабходнасці карані ад бацвіння, адбірае пробы для сыравіннай лабараторыі, дзе буракі правяраюцца на забруджвальнасць, цукрыстасць, колькасць калію, натрыю і альфаміннага азоту.
Соф’я ЛЮБАНЕЦ.
Па стане на 16 верасня, на дзень здачы газеты ў друкарню, згодна з аператыўнай інфармацыяй упраўлення па сельскай гаспадарцы і харчаванні райвыканкама, у раёне было ўбрана 677 га цукровых буракоў (17 %).
Сярэдняя ўраджайнасць склала 425,3 ц/га.
Сярод гаспадарак, дзе арганізавалі копку караняплодаў у раннія тэрміны, найбольш убрана ў ААТ “17 Верасня” (135 га) і ААТ “Юшавічы” (113 га). Самая высокая ўраджайнасць салодкага карэння — у ААТ “Новае жыццё” (583 ц/га), ААТ “Сейлавічы” (518 ц/га) і ААТ “Грыцкевічы” (507 ц/га). На Гарадзейскі цукровы камбінат яго было адпраўлена амаль 27 тысяч тон. Дзённая дастаўка — амаль 6 тысяч тон.
Сярэдняя цукрыстасць буракоў — 16,35 %. Вышэй яна ў ААТ “17 Верасня” (17,27 %) і “Юшавічы” — 16,89 %.